Tadilat
Tadilat, değişiklikler demektir. İnşaat işlerinde mevcut yapının değişikliğe uğratılmasına tadilat işlemi denir. Tadilatlar binanın dış görünümüyle ilgili olabildiği gibi, binanın içiyle ilgili de olabilir. Tadilat işleri izne tabi olarak yapılır. Yapılan tadilatlar için tadilat projesi hazırlanıp onay alınır.
Tadilat Nedir?
Tadilat, genellikle tamirat, yenileme, dekorasyon anlamında da sıklıkla kullanılmaktadır. Bu kullanım çok yanlış bir tanım olduğu söylenemez, Tadilat geniş kapsamlı bir anlam içerdiği için tamirat, dekorasyon, yenileme anlamlarını da içinde barındırır. Tamirat, dekorasyon ve yenileme işleri de aslında bir tadilat işidir.
Tadilat ile İlgili Merak Edilenler
Tadilat nedir , tadilat işleri, ev tadilat, inşaat tadilat işleri, tadilat ustası, ev tadilatı, tadilat hizmetleri, tadilat fiyatları, tadilat projesi sıklıkla aranmış ve merak edilen konu başlıklarıdır.
Tadilat İşleri
Ev tadilat işleri , inşaat tadilat işleri, boya tadilat işleri, işyeri tadilatı, villa tadilat işleri, dekorasyon işleri, mutfak tadilat, banyo tadilatı, duvar tadilat işleri, çatı tadilatı tadilat işlerine örnek olarak sayılabilir.
Tadilat Nasıl Yapılır
Tadilat işleri yedi ana bölümde planlanmalıdır. Tadilat Projesinin hazırlanması, tadilat izni alınması, mevcut yapı bölümlerinin yıkılması ve moloz altımı, binanın taşıyıcı sisteminde yapılacak tadilatların bitirilmesi, malzeme seçimi ve ölçü alımı, inşaat tadilat işlerinin bitirilmesi, mobilya ve aksesuarların yerleştirilmesiyle tadilat yapılmış olur.
Tadilat’ı Kim Yapar
Tadilat işleri bazen düşündüğünüzden de kompleks işler olabilir. Tadilatın niteliğine bağlı olarak projelendirme, statik proje hazırlanması, bina taşıyıcı sisteminin incelenmesi, numune alımı test ve rapor hazırlanması, resmi idare onayları, tapu işlemleri, anıtlar kurulu onayları, şantiye şefi atanması, yapı denetim, müteahhit seçimi, yıkım işleri, iş güvenliği, uygun alet ekipmanın, iş makinesinin temini, malzeme seçimi, ürün sipariş aşaması, yapılan işin kalite onayı, işlerle ilgili keşif hazırlama, sözleşme ve anlaşma yapılması, yapılan işlerin ölçülmesi ve tutarın hesaplanması, teklif toplama, verilen fiyat ve tekliflerin kontrol edilmesi ve fiyat karşılaştırması yapılması, iç mimari ve dekorasyon süreci, elektrik ve tesisat işleri, usta, işçi bulunması ve bu işçilerin yemek, ulaşım, barınmasının planlanması, taşıma ve nakliye işlerinin organizasyonu, işin yapılması sırasında çevreye verilecek zararların minimize edilmesi ve atıkların bertarafı, bina sakinleri veya yönetiminden izin alınması vb. gibi pek çok konu karşımıza çıkacaktır. Bu konuların hepsi farklı farklı branşların sorumluluk alanlarına girmektedir. Bu işleri tek tek takip edip ayrı ayrı kişilerle anlaşma yapabileceğiniz gibi tadilat işi yapan bir müteahhit veya dekorasyon işleri yapan bir büro veya firma ile her şey dahil bir anlaşma yaparak tadilat işlerinizi yaptırabilirsiniz.
Basit tadilat işlerinde, tadilat işleriyle uğraşan referans gösterebilecek bir usta ile işlerinizi yaptırabilirsiniz. Kendi yaptırabileceğiniz tadilat işlerine örnek boya tadilatı, sıva tadilatı, taşıyıcı olmayan duvar tadilatı, kapı tadilatı, seramik tadilatı, duşakabin tadilatı, banyo tadilatı, doğrama pencere tadilatı, mutfak tadilatı, mutfak dolabı yapılması gibi işlerdir.
Nitelikli tadilat işleri için müteahhit firmalarla anlaşma yapmanızı tavsiye ederiz.